Domaine Les Clots ligt in een bosrijke omgeving in het dal van de Viaur (beschermd natuurgebied) en richt zich op de echte kampeerder die van de natuur houdt. Direct vanaf Les Clots kunt u prachtige wandelingen maken langs de rivier en over het plateau. De goed onderhouden gebouwen van de boerenhofstede zorgen voor een nog echt authentiek franse sfeer. Zij herbergen de meeste voorzieningen maar voor de toiletten is recent een modern gebouw neergezet. De terrassen met plaatsen en huizen liggen rondom.

I.v.m. onze grote wens om nog meer rust en ruimte aan onze gasten te bieden hebben wij besloten om van Les Clots een landgoed camping te maken.

De prachtige natuur en de grote variëteit aan bomen en planten beantwoorden zeker aan deze benaming. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de kinderen vrij zijn om overal ontspannen met elkaar te kunnen spelen dus blijven de auto’s voor de poort staan.
Les Clots bestrijkt een grondgebied van 7 ha dat naar beneden toe doorloopt tot aan de rivier de Viaur. De wat hoger gelegen boerenhofstede en de kampeerterrassen rondom beschikken over een oppervlak van 4 ha.
Op de terrassen zullen de kampeerplaatsen (13) minstens 250 m² groot zijn en in enkele gevallen beschikt u zelfs over uw eigen terras. De bosplaatsen (5) blijven dezelfde afmetingen houden maar met al die ruimte er omheen is er eigenlijk geen begrenzing.
Voor de gasten die wat meer comfort zoeken hebben wij beschikbaar :
Canvas huisjes met in naastgelegen gebouw eigen sanitair, een chalet met vrij uitzicht op eigen terras gelegen en bij de ingang een sfeervol verbouwd karakteristiek huis de gîte met grote tuin.
Nieuw; 4 luxe houten huizen in 2 verschillende uitvoeringen. Zonder buren en met een schitterend uitzicht over de vallei bieden zij het optimale gevoel van vrijheid.
Kampeerplaatsen en huizen hebben allen hun eigen terras waardoor het zo speciale “kamperen midden in de natuur” gewaarborgd is. In het totaal zullen er zo’n 25-30 families op Les Clots logeren.
Ons streven is een combinatie van kwaliteit maar daarnaast ook een grote autonomie voor onze gasten. Wie heeft er niet eens van gedroomd om zo helemaal op jezelf midden in de natuur te staan. Zoiets proberen wij te benaderen maar de wetenschap dat er altijd iemand bereikbaar is om zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen is natuurlijk ook wel heel prettig.

Dat houdt in dat alles prima geregeld en verzorgd zal zijn, een goed onderhouden sanitair voor de kampeerders en een grote schuur met gezellige zitjes, bibliotheek en pingpong tafels.
Een ijsje eten, een lekkere espresso drinken of onze Gaillac wijn proeven op het terras kan ook, ’s middags en ‘s avonds zijn we beschikbaar tevens een mooie gelegenheid voor het geven van allerlei informatie en leuke tips.
Een zonnig zwembad van 200m² (met afgescheiden ondiep gedeelte voor de kleintjes), hutten bouwen in het bos, een speeltuintje en het strandje beneden bij de schone rivier bieden volop vermaak: poedelen voor de peuters, zwemmen, dammetjes bouwen, kreeftjes vissen en ‘s nachts in het pikkedonker slapen voor de grotere kinderen !
Gezien de exclusiviteit en het gering aantal plaatsen is van te voren reserveren een voorwaarde.
Op 5 km van Les Clots vindt u Mirandol-Bourgnounac. Een praktisch dorp met alle voorzieningen op het gebied van winkels en medische verzorging. De dichtstbijzijnde stad (25 km) is Carmaux met allerlei winkels, een sfeervolle streekmarkt en supermarkten.

MIRANDOL ligt juist op de grens van TARN en AVEYRON, beide prachtige gebieden met vele mooie historische steden. ALBI, schitterende “roze”stad gelegen aan de Tarn en recent toegevoegd aan wereld erfgoedlijst van de Unesco, Cordes sur Ciel, Monestiés, Najac, de “plus beau villages” de France.
Aantrekkelijke auto- en wandelroutes doorkruisen de streek. Zowel de landschappen als de roze baksteen in de steden hebben een zowat Toscaanse sfeer. De heuvelachtige hoogvlaktes bieden prachtige vergezichten met een onverwachte blik op oude omhoog rijzende bastides (CORDES, NAJAC), terwijl de scherpe dalen u voeren naar frisse rivieren, nog bijna onontdekte gorges (kanoën met bijna niemand om je heen) en grote stuwmeren. De dagen kunnen warm zijn maar ‘s nachts is het heerlijk koel.
Op Cap’ Découverte een activiteitenpark vlakbij Carmaux gelegen, kunt u zich op sportief gebied helemaal uitleven om vervolgens heerlijk te luieren aan de oever van het meer.
Belangrijk voor u is natuurlijk in de eerste plaats of deze kleinschaligheid past bij uw vakantie wensen.
Mocht uw keuze op “Les Clots” vallen dan verwelkomen wij u hier graag en zorgen er voor dat het u, in deze nog echt franse sfeer, aan niets zal ontbreken.
Om onze gasten zo goed mogelijk te kunnen adviseren bij hun plaatskeuze geven wij de voorkeur aan persoonlijk reserveren per mail of telefonisch.

Met hartelijke groeten,

Peggy & Koene de Haan
tel. 00.33.5.63.80.72.15